fbpx
Производство на етикети

ПРОИЗВОДСТВО НА ЕТИКЕТИ

Ние разполагаме със затворен цикъл на производство на етикети включващ дизайн, предпечатна подготовка, цветна проба, печат, довършителни работи и транспорт . Печатната ни база разполага с многообразие от машини и технологии, което позволява производство на различни видове етикети по спецификация или по стандарт. Фирмата предлага печат на малки и големи тиражи етикети за хранително-вкусовата, текстилната, козметичната и друга промишленост.

ХАРТИЕНИ САМОЗАЛЕПВАЩИ ЕТИКЕТИ

В зависимост от предназначението на самозалепващите етикети и средата, в която те ще се използват, са разработени лепила, отговарящи на специфичните изисквания на всяко едно приложение. Най-често използваните лепила са на акрилна основа и се характеризират с много широк температурен диапазон на приложение (има специални разработки за температури над 3000˚C) и са сравнително универсални по отношение на материалите, върху които могат да залепват. За специфични условия от типа на ниски температури (до -400˚С), висока влажност и замърсеност на продукта се използват така наречените “хот-мелт” лепила. Използват се и лепила с много специфични характеристики като например “отстраняемото” лепило, което не оставя следи и остава изцяло върху етикета, когато той се отлепи от продукта или пък лепило, което позволява многократно залепване и разлепване на етикета. Изборът на подходящо лепило за всяко едно приложение е много важна задача, с цел да се гарантират необходимите лепилни свойства на етикетите, които ще ползвате. Самозалепващите хартиени етикети могат да осигурят добър баланс между качество и цена за много общи приложения в етикетирането. Самозалепващите хартиени етикети се използват за идентификация на продуктите в търговията на едро и дребно, хранително вкусовата промишленост, транспорта и логистиката, производствените предприятия, за ценови етикети, за рекламни и фирмени етикети и др.

Ние сме производител на самозалепващи хартиени етикети, които могат да се печатат чрез термотрансферен или термодиректен печат, които от своя страна могат да бъдат предварително напечатани с лого или друга постоянна информация чрез пълноцветен флексо печат. Разполагаме с над 200 размера етикети, които могат да задоволят всяка нужда.

ФОЛИЙНИ САМОЗАЛЕПВАЩИ ЕТИКЕТИ

Фолийните етикети намират все по-голямо приложение, особено в специфични сфери като опаковъчната индустрия, електрониката, машиностроенето и автомобилната промишленост. Благодарение на специфичните им характеристики, фолията имат важни предимства пред хартиените етикети. Основното им предимство е, че те са по-устойчиви на външни атмосферни влияния и са по-издръжливи на късане от хартията.

Самозалепващите фолийни етикети са устойчиви на UV лъчи, високи температури, влажност, химически разтворители и мазнини. Етикетите от фолио залепват добре върху стъкла, високоенергийни и нискоенергийни пластмаси, метали, а така също и върху мазни и мръсни повърхности.

Ние произвеждаме голямо разнообразие самозалепващи фолийни етикети, които покриват високите изисквания на европейските стандарти за здравина, устойчивост и дълготрайност.

Самозалепващите фолийни етикети са устойчиви на UV лъчи, високи температури, влажност, химически разтворители и мазнини. Етикетите от фолио залепват добре върху стъкла, високоенергийни и нискоенергийни пластмаси, метали, а така също и върху мазни и мръсни повърхности.

Ние произвеждаме голямо разнообразие самозалепващи фолийни етикети, които покриват високите изисквания на европейските стандарти за здравина, устойчивост и дълготрайност.

ФОЛИЙНИ ПОЛИЕТИЛЕНОВИ

Te са подходящи за външни и индустриални приложения при по-агресивни условия. Типично приложение е етикетиране на варели, палети, контейнери и др. Могат да се използват върху гладки, леко неравни, криви и груби повърхности.

ФОЛИЙНИ ПОЛИПРОПИЛЕНОВИ

Могат да се използват върху твърди и полутвърди повърхности. Прозрачността на полипропиленовите етикети ги прави подходящи за използване в козметиката. Подходящи са за баркод етикети, обозначителни и предупредителни етикети, етикети съдържащи инструкции и сервизни етикети.

ФОЛИЙНИ ПОЛИЕСТЕРНИ

Полиестерните етикети са подходящи за предупредителни етикети, информационни етикети, фирмени етикети, защитни етикети, инвентарни етикети, информационни табели за машини и устройства.

ФОЛИЙНИ ВИНИЛОВИ

Тъй като този материал не е проводник на топлина, намира широко приложение при запечатване (пломбиране) на компютърни устройства и елементи. Подходящо за баркод етикети, информационни етикети, сервизни етикети, фирмени етикети за техническо оборудване и индустриални приложения, информационни табели за машини и устройства.

ФОЛИЙНИ АКРИЛНИ

Акрилните самозалепващи етикети са подходящи за информационни и фирмени етикети. Идеални за печат на етикети с електрически схеми и диаграми, за етикетиране на печатни платки и на други продукти, при които се изисква устойчивост към високи температури.

КАРТОНЕНИ НЕСАМОЗАЛЕПВАЩИ ЕТИКЕТИ

Картонените етикети, съдържащи продуктова информация, баркод и данни на производителя, основно се използват за маркиране на продукти в търговията на дребно: текстилни изделия, дрехи, обувки, плодове и зеленчуци, пакетирани в мрежи и др.

Атрактивно напечатаните картонени етикети осигуряват допълнителен имидж на фирмата производител. Подходящи са и за изработка на баджове. Картонените етикети се използват и за билети и абонаментни карти.

На картонените етикети се печата постоянна информация (лого, адрес, телефон, уеб сайт и др). Променливата информация, например при продажба на билети - името на постановката, дата, час, номер на мястото и т.н., се печата директно при покупката на билета, като за целта се ползва етикетен термодиректен или етикетен термотрансферен принтер. Размерът, формата и перфорацията, а също и цветният флексо печат, се подготвят съгласно поръчката. Тези етикети са готови за последващ термотрансферен печат на баркодове, инструкции за пране, съдържание на съставните части и др.

ПОЛИЕСТЕРНИ / ПЛАСТМАСОВИ ЕТИКЕТИ

Този вид етикет е устойчив на атмосферни условия и механични повреди и осигурява четлива идентификация за много дълъг период от време. Полиестерните етикети са подходящи за металургични продукти, пакетирани и опаковани в пакети, вързопи, калъпи, скари и решетки, посредством чембер ленти; за маркиране на контейнери, съдържащи дребни компоненти; за маркиране на палети и стоки, съхранявани при външни атмосферни условия (например в строителството и логистиката).

Етикетите се използват също в градинарството за маркиране на цветя, храсти и дървета, в горското стопанство и дървопреработвателната промишленост, както и в заводите за преработка на месо. Етикетите с форма на примка се използват в градинарството, горската промишленост и ботаническите градини за маркиране на цветя, храсти и дървета. А също така за маркиране на кабели и кабелни снопове.

ТЕКСТИЛНИ ЕТИКЕТИ

Съгласно действащите стандарти в текстилната промишленост е необходимо прецизно маркиране на текстилните продукти, осигуряващо продуктови и производствени детайли. Етикетите трябва да съдържат информация като инструкции за пране и ползване, състав на влакната, размер и др.

Естетично напечатан, вшит в плата, текстилният етикет е не само информационен носител, но и декорация. В случай, че продуктите не са подходящи за маркиране с вшити етикети, самозалепващите текстилни етикети са идеалното решение.

Цялата необходима информация се отпечатва на етикета изключително лесно чрез термотрансферен принтер, свързан с персонален компютър. Тази технология осигурява високо качество и устойчивост към пране, перилни препарати и гладене. Ние предлагаме тафта и сатен с високо качество, подходящи за различни приложения.

ТАФТА

Найлоновата тафта е материал, използван за производство на текстилни етикети за дрехи, които съдържат инструкции за пране и гладене, състав на влакната, данни за производителя, страна произход и т.н.
Етикетите, произведени от тафта са идеални за приложения, изискващи баркод, тъй като печатът е с високо качество и четливост.
Предлагаме и тафта, устойчива на пране с камъни, както и специален вид найлонова тафта, отговаряща на най-високите изисквания за негоримост, подходяща за авиационната и автомобилната промишленост, предназначена за дълготрайно маркиране на постелки, калъфки за седалки и колани.

САТЕН

Сатенените етикети са естетично решение за маркиране на елегантни текстилни изделия и луксозни облекла и бельо. Той е фин, гладък и мек материал, затова често се използва за дрехи, които имат пряк контакт с кожата.
Предлагаме няколко цвята материал, който от своя страна може да бъде разнищващ се или неразнищващ се.

TOP